• Betala med Swish eller Klarna 💸 Fri frakt vid 500:- 👍 Beställ före kl 15, postas samma dag 📩 2-4 dagars leverans direkt i brevlådan📦
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Halsband med saltvattenpärlor

Lyxnivån på pärlor är de pärlor som kommer från haven. De pärlorna är också odlade men får olika karaktär beroende på vilket ostron som burit dem. 

Odlingen av de här pärlorna är ett rent hantverk som tar flera år och ur varje ostron får man sällan fler än en eller ett par pärlor, så de är mycket exklusiva. (Se mer info om sötvattenpärlan och jämför)

Färg och form är alltså avhängigt vilken ostronart pärlan bildats i.

De japanska akoyapärlorna odlas i relativt små ostron och är oftast i storlekar 2,5 - 8 mm. Färgerna är densamma som deras skal; vit, silvervit och elfenbensvit. Samma pärla odlas också i Vietnam och där kan man hitta dem med en ljust blå färgton. Akoya pärlan är känd för sin fantastiska lyster och att ofta ha den klassiska, perfekta runda formen. Akoyapärlan var den pärla som man först började odla kommersiellt. Den blev väldigt populär efter andra världskriget.

Jag har också Tahitipärlor. Ostronen som man odlar på Tahiti och Fidji  är riktigt stora (ca 30 cm diameter) och ger alltså riktigt stora pärlor! De är oftast mellan 8-20 mm och har mörka färger, från blyertsgrå till olivgrön och blåtoner. Man kallade dem tidigare för svarta pärlor men det mörkaste man kan få är nog en mörk blyertsgrå. De har också mer oregelbundna former än de japanska även om perfekt runda finns, fast de är sällsynta. Det är också vanligt med ränder över midjan på dem, man kallar dem "cirklingar". Det är ett naturligt förekommande fenomen som beror på att något legat mot pärlan i ostronet under tiden den skapat pärlemorytan på pärlan. När pärlan växer till sig så vrids den runt i ostronet och då blir det en rand som följer med runt där skräpet legat. 


Söderhavspärlan eller "South Sea" pärla som den också kallas är i samma storlek som Tahiti pärlan men har en helt annan färgskala. De blir oftast vita, silvervita eller med svag rosaton. De kommer från Indonesien och Australien. Söderhavspärlan har också olika former, precis som Tahitipärlan men har sällan "cirklingar".

Samma ostron i Filippinerna ger en guldfärgad ton på pärlan då deras skal skiftar mer i guldtoner. 

Gemensamt för alla dessa pärlor är att de har en magisk lyster, nästan som ett sidenskimmer. Det måste upplevas!

Vita japanska pärlor med tuff stil Vita japanska pärlor med tuff stil
Vita japanska pärlor 4-7 mm Vita japanska pärlor 4-7 mm

Vita japanska pärlor 4-7 mm

1 700 kr
I lager.
Tahiti pärlor på en länk av pyritstenar Tahiti pärlor på en länk av pyritstenar
Klassisk collier halsband vita pärlor 9,5-10 mm Klassisk collier halsband vita pärlor 9,5-10 mm
Tahitipärlor med oxiderad silverkedja Tahitipärlor med oxiderad silverkedja
Tahitipärla 9 mm grön på kedja Tahitipärla 9 mm grön på kedja
Tahitipärla 8 mm grön på kedja Tahitipärla 8 mm grön på kedja
Tahitipärla 10 mm grön på kedja Tahitipärla 10 mm grön på kedja