Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Äkta smycken

Handgjorda smycken med äkta ädelstenar och pärlor

Jag är noggrann med urvalet av mina material och arbetar bara med 925 nickelfritt silver, förgyllt silver och 18K guld i mina äkta smycken. Precis som de pärlor och äkta ädelstenar jag använder, inga konstgjorda material. Mina äkta smycken är gjorda för att hålla över tid, pärlorna görs rent och träs om när det behövs, lås och smyckesdelar är i äkta silver eller guld så de behåller färgen till skillnad mot legeringar som nöts bort.

Läs mer >>>

Varför äkta smycken?

Alla mina smycken eller smyckesdelar är gjorda av ädelmetaller (925 silver/18K guld) och äkta ädelstenar eller odlade pärlor av en enkel anledning, vi ska vara rädda om naturresurserna och återanvända så mycket som möjligt.

Återbruka, återvinna, återanvända

Ett sätt är att använda material som håller länge, ibland flera generationer. Sen kan dessa ädla material återvinnas, det gör man inte med oädla metaller som stål, koppar, mässing och andra legeringar. Alltså mina förgyllda smyckesdelar består av guld och silver = ädelmetaller. Bra för miljön!

Samma sak med äkta pärlor och ädelstenar, även om pärlor är ömtåliga så går de att återanvända i nya smycken eller träs om och vi vet ju alla att äkta ädelstenar är hårdare och håller mycket längre än plast och glas i smycken. Bra för miljön!